Ulla West, Gå din väg, 2020. Foto: Jean Baptiste Béranger.

Ulla West

  • 8 okt 2020 – 14 nov 2020
  • Övre galleriet
  • Stora galleriet

Gå din väg

Ulla West följer tanketrådar. Hennes utställning Gå din väg på SKF/Konstnärshuset är en vandring, inte en station. Arbetet började med texter. Två personer stod framför publik: en läste och en knöt. I relation till åskådarna blev de två handlingarna en performance. Via växter och färgningar ledde arbetet vidare mot nya läsningar och nya världar. Utställningen består av textilier, papper, trådar och tyger infärgade av olika växter; text, skulptur, video och teckning; systemkort i rya; fladdrande siden; indigo som en färg som går igen i flera verk. I Gå din väg finns schematiska kartor över öar, vandringar och över vänskaper som försvunnit.

Poeten Jörgen Gassilewski har skrivit en text till Gå din väg. Här får utställningen en möjlighet att återigen bli en läsning.  Hans text finns tillgänglig här.

Utställningen pågick 8 oktober-31 oktober men förlängdes till 14 november 2020.

Om konstnären

Ulla West är född 1954 i Trollhättan, utbildad på Göteborgs universitet och på Konstfack och Konsthögskolan i Stockholm, verksam i Stockholm.

Efter första separatutställningen på Centralbadet i Stockholm 1986 har en mängd utställningar följt i Stockholm, runt i landet

och i världen, bland annat i Tokyo, Trondheim, Moskva, Peking, San Francisco. Hon har arbetat med ett flertal offentliga uppdrag. 2019 invigdes en skulptur i Zachrisbergsparken i Stockholm, bokstavsklotet ODE 707. Sedan 2010 driver hon det mobila art book biblioteket MABL med presentationer av artist books, filmvisningar och diskussioner.

Hennes arbeten är associativa och undersökande. Hon rör sig mellan olika material och uttryck.

 

Med stöd från Kulturrådet och Stockholms stad.