Thomas Magnusson, "Det röda och andra färger", installationsvy. Foto: SKF Konstnärshuset.

Thomas Magnusson

  • 19 mar 2021 – 10 apr 2021
  • Stora galleriet

Det röda och andra färger

I Thomas Magnussons utställning Det röda och andra färger möts vi av intensiva färger och lager av tillägg såsom trådar, papper och text. Det är en vandring mellan inre, yttre och imaginära världar. För Magnusson besitter färg ett slags livskvalitet, känslor, medvetenhet och musikalitet: färgen är lik en kropp utan egentlig form men utgör också en bilds gränser och skapar därigenom samtidigt formen. Allt hänger ihop.

Cecilia Sjöholm har bjudits in för att skriva en text till utställningen och den kan läsas här. Det är en omarbetad version av texten till Thomas Magnussons utställning Nervus Opticus på Fiberspace Gallery i Stockholm.

 

Om konstnären

Thomas Magnusson född i Sunne och sedan 1976 bosatt i Stockholm. Från 2007 är Thomas verksam i Gamla Porslinsfabriken i Gustavsberg. Det konstnärliga utövandet delas med pedagogisk verksamhet dels som lektor på Beckmans Designhögskola och Birkagården Folkhögskolas Senior linje, båda i Stockholm. Magnusson har tidigare ställt ut på bland annat Galleri Fiberspace i Stockholm (2019), Ångströmlaboratoriet Uppsala, Plan B i Växjö (2016), Supermarket (2013-14), Kunsthaus Tacheles Berlin (2012).

 

Med stöd från Kulturrådet och Stockholms stad.