Victor Rankanen, Pig II, olja och akryl på duk 80x100 cm

Konst på KB

  • 4 sep 2023 – 20 nov 2023
  • Konstnärsbaren

SKF/Konstnärshuset har glädjen att visa verk av våra medlemmar på Restaurang KB. Från 4 september visar vi verk av Victor Rankanen och Andréa Hösel i Stora matsalen och Barbro Andersson, Germund Lindunger, Jennifer Sameland och Alexandra Skarp i Lilla Matsalen.

SKF/Konstnärshuset ställer regelbundet ut verk av våra medlemmar från Svenska Konstnärernas Förening på Restaurang KB. Vårt Showroom erbjuder ett rikt utbud av konstverk till försäljning. Genom Showroom får våra medlemmar representation och möjlighet att synas i olika sammanhang utanför Konstnärshuset såsom på Konstnärsbaren.

I vår bilddatabas finns ett stort antal konstnärer representerade. Välkommen att ta en titt!

Barbro Andersson
(f.1948) är verksam i Stockholm och utbildad vid Kungliga konsthögskolan med examen 1985. Hon har sedan dess ställt ut runtom i Sverige, såväl som i utlandet.
”Skog, träd och blommor har varit återkommande motiv i mitt konstnärskap där jag har stått i en målerisk tradition med spår från Monet, van Gogh och nyare tysk expressionism.”

Andréa Hösel
(f.1966) bor och verkar i Stockholm. Hon är utbildad på Kungliga Konsthögskolan och utöver måleri arbetar hon med platsspecifika installationer och med grafiska tryck. ”Mönster, ornamentik, färgers påverkan på psyket, våra hjärnors attraktion för balans; det finns så många teman som intresserar mig och inom ett begränsat ramverk finns ändå plats för alla dessa.”

Germund Lindunger
(f. 1966) Germund Lindunger bor och verkar i Stockholm. Han är utbildad på Kungliga Konsthögskolan.
Om Saknad: ”En serie randiga tröjor gjorda i betsad plywood. Titeln på verket är Saknad och pratar om att trots att tröjorna – som är gjorda av trä – ser så levande ut så fattas här något.”

Victor Rankanen
(f. 1992) är en Svensk/Finsk bildkonstnär baserad i Göteborg. Sedan masterexamen år 2020 vid Konstakademien i Bergen, Norge har Victor arbetat med ett färgsprakande och något humoristiskt måleri. Hans konst har senaste åren visats på utställningar runt om i Skandinavien och är representerad i privata och offentliga samlingar.

Jennifer Sameland
(f.1987) i Stockholm och numera bosatt i Malmö. Sameland är utbildad i konst på Konstfackskolan. “Jag arbetar med serier och låter bildens inre värld sakta vecklas ut över mina pappersark. Det tar lång tid att sammanställa en serie, oftast åratal. Men Dom lyckliga-teckningarna tog mig med storm under några dagar i slutet av sommaren. Mina vanliga metoder och sätt att arbeta sköts åt sidan och jag fick i stället följa med i en rörelse av rus och vibrationer.”

Alexandra Skarp
(f. 1967). Alexandra Skarp är verksam i Stockholm, är utbildad på Konstfackskolan I Stockholm och Staaliche Akademie der Bildenden Kunste i Stuttgart. Hon arbetar med måleri, skulptur och Gicléeprints. Hon har även gjort flera större offentliga gestaltningar. ”Ett konstant pendlande mellan tvådimensionellt måleri och tredimensionella former kan ses som ett signum för Skarp och hennes verk tenderar ofta att befinna sig i en slags mellanvärld.” Johan Enocsson.

 

Verkförteckning