Thomas Magnusson, Dawn, 2022 (beskuren).

Giulia Cairone och Thomas Magnusson

  • 3 dec 2022 – 18 dec 2022
  • Eldhunden

Förflyttning

Förflyttning är en utställning  av konstnärerna Giulia Cairone och Thomas Magnusson. Det var ett projekt som inte blev,  men öppnade istället dörren för ett samtal om färg i en ny konstellation där två konstnärer från olika generationer möts.

Ibland kan bilder utmana; med färg som uttryck och substans. Bilden visar en skörhet och dess existens känns både i det verkliga rummet och i de fiktiva världarna. I Förflyttning upplevs måleriets olika aspekter tillsammans: från struktur, färg, ljus till luften som omsluter det.  

 

Information

Konstnärssamtal: 18/12 kl. 14:00 på Eldhunden.
Adress: Eldhunden Stora Mossens Backe 14. Lokalen är på gatuplan vid en innergård, mitt emot en lekplats.
Övriga öppettider fredag-söndag 12-16 till 18 december.

 

Om konstnärerna

Giulia Cairone (född 1986, verksam i Stockholm)  tog sin masterexamen i fri konst från Konstfack 2018. Lager på lager, upprepade rörelser och kontrasten mellan det (o)synliga och det synliga är återkommande element i hennes verk. Upprepningen lyfter fram de kroppsliga rörelserna och intensiteten. 

Cairone har deltagit i flera samlingsutställningar på bland annat Galleri Thomassen, Göteborg.  Hösten 2022 ställde hon ut på Riche Lilla Baren med separatutställningar ”Hjärtat är (ändå) bedrägligast av allt”. Hon har deltagit i projektet Art Made This i Göteborg, i Perukmakarens parkering och museum. Hösten 2020 ställde hon ut på Melanders Fisk i samarbete med Stockholm Art. Cairone har även drivit flera självorganiserade projekt i samarbete med andra konstnärer som projektet Exchange Stories, ett samarbete mellan japanska och svenska konstnärer som visas på Art Akiba Lab i Tokyo och Bångska Våningen i Stockholm. Hon finns representerad i såväl Stockholms konstsamlingar som privata.

Thomas Magnusson (född 1953 i Sunne, verksam i Stockholm) är utbildad vid  Konstfackskolan 1977-1983, samt Konsthögskolans arkitekturskola 1992-1993.Sedan 1983 verksam som konstnär och pedagog (ämnesansvarig Lektor Beckmans Designhögskola) i Stockholm. Deltidspensionär.

I sitt konstnärskap speglar han inre och yttre världar, deras utbredningar i såväl den fysiska som de imaginära världarna och hur de kan förhålla sig till varandra. En vandring mellan olika, starka färger och lager av tillägg. Det intensivt röda, mörka blå, gula, rosa… målade på polyester och papper.

Magnusson har tidigare ställt ut på bland annat SKF/Konstnärshuset (2021), Galleri Fiberspace i Stockholm (2019), Ångströmlaboratoriet Uppsala, Plan B i Växjö (2016), Supermarket (2013-14), Kunsthaus Tacheles Berlin (2012).

SKF/Konstnärshuset har stöd från Kulturrådet och Stockholms stad.