Eva Kerek, Hasse ligger på trasmattan, 2020, olja på duk, beskuren

Eva Kerek och Jenny Olsson

  • 14 nov 2022 – 4 feb 2023
  • Konstnärsbaren

Konst på KB

SKF/Konstnärshuset har glädjen att visa Eva Kerek i Stora Matsalen och Jenny Olsson i Lilla Matsalen på Restaurang KB.

Eva Kerek

”I mitt konstnärskap arbetar jag med historier ur min vardag och närmiljö som jag har runt omkring mig och som jag återkommer till. Skapa för mig är som att skriva en dagbok. Jag skapar hela tiden, det är helt naturligt för mig. Sen när det är dags att visa så samlar jag ihop det jag har gjort. Hunden Hasse dyker också upp ibland. Naturen smyger sig in i mitt arbete och får sin plats där också. För mig handlar det också mycket om upprepning, att jag återkommer till det jag har gjort förut men på ett annat sätt och sätter det i ett annat sammanhang. Jag kommer ofta på saker när jag ska somna in eller när jag gör något annat. Jag använder mig av olika typer av material och tekniker, eftersom jag tycker att de berikar varandra. Det kan vara måleri, teckning och grafik, collage och även broderi. Broderiet blir som att måla men man använder garn i stället för färgen.
För mig är måleriet och skapandet på olika sätt en absolut nödvändighet i mitt liv.”

Eva Kerek  är målare och grafiker utbildad på Konstfack med en MA i fri konst. Hon är verksam i Stockholm.

Jenny Olsson

”Centralt i mina verk och mitt arbete finns ett undersökande av naturfenomen och poesi.
Det är ett undersökande av tidsbegreppen; det förflutna, samtiden och framtiden samt sökandet av det otillgängliga. Jag utgår ofta från en plats och utforskar den utifrån egna metoder och analyser, där själva metoden att genomföra arbetet blir viktigt och ofta gestaltas genom grafiska tekniker.
I arbetsprocessen använder jag trögheten i materialen tills de överensstämmer med det jag vill förmedla och processerna blir en del av min tankerytm.
I verket ”Jord” har den allmänna men precisa formen och färgen fått bära historien. Den ingår i serien om de fyra elementen och gestaltas som en skalförskjuten form.”

Jenny Olsson, är är utbildad grafiker och är verksam i Stockholm.  Hon är adjunkt i fri konst /grafik på Konsthögskolan i Stockholm, organiserar och håller kurser på Grafikens Hus.