Dag Wallin, "Origo", beskuren.

Dag Wallin

  • 7 okt 2021 – 30 okt 2021
  • Stora galleriet

Origo

I Dag Wallins värld blandas känsla och analys. I utställningen Origo i Stora galleriet möts vi av målningar, skulpturer och figurer från olika perioder, som samsas i ett dynamiskt möte.

“Jag betraktar bergen och havet nedanför mig. Till en början en utsikt, men numera en del av mig. Nordingrå, platsen där jag bott i över 40 år, ger mig insikter och ställer frågor. Och har en stor påverkan på mitt  arbete. Här väcks tankar om livets kretslopp.

Det uppenbara i att ingenting försvinner, men däremot omvandlas och på det sättet existerar vidare. En ödmjukhet inför levandet växer sig starkare. Förundran över hur allt från minsta lilla, till det största, är beroende av varandras ömsesidiga existens. Allt vi gör får vi tillbaka.” berättar Dag Wallin om arbetet kring utställningen.

Om konstnären:

Dag Wallin (f.1946) är verksam i Nordingrå. Han är utbildad på Konstfack (1966-70), Kungl. Konsthögskolan (1966-67) och Grafikskolan (1965-66). Han har ställt ut flitigt i Sverige och utomlands sedan 70-talet bland annat på Piteå Konsthall, Skövde Konsthall, Värmlands museum, Katrineholms konsthall, för att nämna några. Wallin har gjort flera kända offentliga konstverk, bland annat ett stort verk på tunnelbanestationen Midsommarkransen (1989), Högskolan i Luleå (1993) och på Regionsjukhuset i Lidköping (2002). 

http://www.dagwallin.se

Recension konsttidningen Volym

Här berättar Dag Wallin själv om sin utställning.

Med stöd från Kulturrådet och Stockholms stad.