Chun Lee Wang Gurt, installtionsvy "New Works" 2020. Foto: Chun Lee Wang Gurt.

Chun Lee Wang Gurt

  • 10 sep 2020 – 26 sep 2020
  • Övre galleriet

New Works

”Mina arbeten kan verka som systematiska konstruktioner och ytor, men konsten är mer än bara idéer. Det har varit en kamp att vara konstnär och arbeta med konst. Kanske det därför letar jag efter skönhet och lycka genom konsten. När jag målar, ser jag färger, volymer och linjer växa på ytan, jag leder den ena efter den andra, för att förhindra dem att krocka eller falla, går fram och tillbaka. Ofta känner jag mig som en fysiker i en labb eller en smed i verkstad. En vit färg blev mer intressant för den hade svart gömt i botten, det svarta vet bara jag. Mycket hårt arbete för att lösa en massa konflikter mellan delarna i bilden. Allt jag målar kommer från min vardag, min tid, luftslott, broar, förväntningar, misslyckanden och framsteg.

Den här utställningen är min första som enbart består av målningar. Här är 22 helt nya målningar: Chopstick manifest, Chopstick psychology, Paper moon, Balcony with view, House with view, House with contents, Room, Glimpse, Landscape melancholy, Vision, Homeland, Chosen, Secret letter, Smile, Turning point, Folded question, Message, Bay, Lake, Hiking, Lasso, Strange cloud.”   Chun Lee Wang Gurt, konstnär.

 

Om konstnären

Chun Lee Wang Gurts konstnärskap omfattar en mängd olika medier och förändras och utvecklas hela tiden. I sin konst behandlar hon ofta teman som våra relationer till vardagen, till varandra och samhället. Den här utställningen är hennes första som enbart består av målningar. Hon har tidigare ställt ut bland annat på CAFA Art museum, Beijing, Gwangju Biennial, Seoul Moderna muséet, Stockholm.  Wang Gurt föddes I Kina och är utbildad vid The Central Academy of Fine Arts in Beijing, Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och på Pratt Institute i New York. Idag bor hon och arbetar I Stockholm