Bo Ganarp, "Se molnet - över alper"2022. Akryl på papper. Foto: Martin Skoog

Bo Ganarp

  • 4 mar 2023 – 1 apr 2023
  • Övre galleriet

Om dagen om morgondagen

Öppettider: ons-lörd kl 12-16

En dag i ateljén kan starta med att jag kopierar en teckning i ett stort antal som därefter blir underlag för mina målningar på papper. De får olika utgångslägen – röd gul grön blå – och även andra förutsättningar och tillägg kan göras. Arbetet fortsätter med ytterligare ändring och utveckling av “spelreglerna”. Nya målningar påbörjas om så behövs. 

Det är inte bara färger och penslar som används utan också kritor, pennor, lim och spacklar i olika storlek. Dessutom får sax och kniv vara till hjälp och ibland också nål och tråd. I slutändan skapar detta arbetssätt ett större antal målningar i olika serier. Oftast hamnar mina bilder i skärningspunkten mellan föreställande och abstrakt.

Läs en intervju med Bo Ganarp skriven av Ashik Zaman

Läs recensionen i Omkonst, skriven av Leif Mattsson

Om konstnären:

Bo Ganarp är född 1953 i Stockholm. Han är utbildad vid bl.a. KKH/Konsthögskolan i Stockholm 1982-87. Sedan 20 år har han en ateljé i Nacka (Stockholm) och sedan 10 år en sommarateljé i Västmanland. Han har gjort en handfull separatutställningar med måleri och/eller grafik. Även ett mindre antal offentliga utsmyckningar. Bo Ganarp är representerad bl.a. hos Statens Konstråd, kommuner, regioner, Västerås Konstmuseum och Folkets Hus.

Den här utställningen får stöd från Riksförbundet Sveriges Konstföreningar.