Lena Flodman, "Oro", 2021. Foto: SKF/Konstnärshuset.

SHOWROOM: EN KONSTNÄR, ETT KONSTVERK

  • 16 februari 2022

Intervjuserie

SKF/Konstnärshusets Showroom erbjuder ett rikt utbud av konstverk till försäljning. Kommissionsförsäljning i olika former har alltid förekommit på Konstnärshuset.

Under februari lyfter SKF/Konstnärshuset några de många konstnärskap som finns representerade i vårt Showroom just nu med en intervjuserie: ”En konstnär, ett konstverk”. 

 

Om konstnären

Lena Flodman (född i Luleå verksam i Malmö och  Pietrasanta, Italien) är konstnär och mest känd för sina skulpturer. Dessa gör hon av trasiga leksaker som hon samlar bland sopor på stranden mellan Pisa och Pietrasanta i Toscana, Italien.

Strandfynden gjuts av, förstoras och byggs upp i lera och/eller vax som sedan bränns/glaseras. De blir förlagor till gjutning i aluminium eller brons. Skulpturerna får en touch av rokokons figuriner och surrealismens bildspråk både när det gäller färg och form.

Flodmans arbetsprocess är från början intuitiv för att sedan gå över i en längre hantverklig fas där materialvalet är centralt och noggrant övervägt.

Här i ”En konstnär, ett konstverk” berättar hon om sitt konstnärskap och går djupare in på ett verk som heter “Oro” 2021.

http://www.lenaflodman.com/