Bia Ullenius Hellström Kanal I och Kanal II ur serien ”Centre Pompidou” akryl på pannå, 50x40 cm.

Konst på KB

  • 20 nov 2023 – 9 mar 2024
  • Konstnärsbaren

SKF/Konstnärshuset har glädjen att visa verk av våra medlemmar på Restaurang KB. Från den 20:e november visar vi verk av Bia Ullenius Hellström i Stora matsalen och i Lilla matsalen visas verk av Henrik ErikssonGermund LindungerMaja Stjärna, Agneta Flock och Andreas Ribbung. Verken kommer att hänga på KB till den 9:e mars.

SKF/Konstnärshuset ställer regelbundet ut verk av våra medlemmar från Svenska Konstnärernas Förening på Restaurang KB. Vårt Showroom erbjuder ett rikt utbud av konstverk till försäljning. Genom Showroom får våra medlemmar representation och möjlighet att synas i olika sammanhang utanför Konstnärshuset såsom på Konstnärsbaren.

I vår bilddatabas finns ett stort antal konstnärer representerade. Välkommen att ta en titt!

KB verkförteckning HÄR!

Om konstnärerna

Bia Ullenius Hellström är verksam i Stockholm. Hon har en förkärlek för stadsmotiv och byggnader. På KB visar Bia Ullenius Hellström målningar med motiv från Stockholm och Paris.

”Det centrala i mitt måleri är ljus och enkelhet. Färgfälten är monokroma och formerna gärna geometriska. Den verklighet jag återger är avskalad och jag formar den med mina linjer och monokroma ytor. Ljus och färg får ge de enkla bilderna liv. För att hitta de rätta nyanserna och den bästa täckningsgraden för färgerna, arbetar jag mycket med deras olika egenskaper.

Jag vill i mina målningar fånga vägen till en tänkt helhet. Ibland vrider jag till motivet, eller låter något få hänga kvar, löst i luften. Eller kanske jag helt enkelt stannar innan jag är framme.

Under åren har mina målningar fått en allt större dragning mot purismen, en konstform som länge fascinerat mig. Kanske det är som den franske konstnären Amédée Ozenfant sa: ”Måleriet börjar där verkligheten slutar, där illusionen tar vid.”  Bia Ullenius, 2023

Maja Stjärna (f.1993 i Stockholm) är textilkonstnär med handbroderi som huvudteknik. Hon tog sin kandidatexamen från Konstakademin i Tromsö 2018, och sin masterexamen från Craft–programmet på Konstfack 2020. Hon har tidigare ställt ut på bland annat Galleri Sintra i Göteborg, Galleri Syster i Luleå, samt Konsthantverkarna i Stockholm, där hon erhöll utmärkelsen Årets Favorit 2020.

Henrik Eriksson (f. 1976) från Tväråmark, Västerbotten, är utbildad på Konsthögskolan i Stockholm och är verksam i Stockholm.
Henrik Eriksson arbetar med ett abstrakt och intuitivt måleri. På KB visar han odefinierade landskap på aluminium.

Germund Lindunger (f. 1966) bor och verkar i Stockholm. Han är utbildad på Kungliga Konsthögskolan.
Om Saknad: ”En serie randiga tröjor gjorda i betsad plywood. Titeln på verket är Saknad och pratar om att trots att tröjorna – som är gjorda av trä – ser så levande ut så fattas här något.”

Agneta Flock (f. 1941) studerade på textillinjen vid Konstfackskolan i Stockholm 1960–1965 och var specialelev i grafik vid Konsthögskolan i Stockholm 1971. Hon växte upp i Etiopien och Thailand och har från dessa kulturer tagit intryck i sitt skapande. ”Att teckna med sax har roat mig allt sedan tonåren. Klippen låter mig följa stundens ingivelse. Den lilla skalan och anspråkslösheten i denna konstart som utövats av småfolk och luffare tilltalar mig.” Agneta Flock

Andreas Ribbung (f. 1967, Gustavsberg) är verksam i Stockholm. Han är utbildad vid Konstfack och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och har sedan 1990-talet kontinuerligt ställt ut både i Sverige och internationellt. Andreas Ribbung arbetar i ett gränsland mellan figurativt och abstrakt måleri. Han presenterar ett måleri som växer fram i en succesiv ordning.