Projektbeskrivning

Ulla West på SKF/Konstnärshuset

Ulla West följer tanketrådar. Hennes utställning Gå din väg på SKF/Konstnärshuset är en vandring, inte en station.

Arbetet började med texter. Två personer stod framför publik: en läste och en knöt. I relation till åskådarna blev de två handlingarna en performance. Via växter och färgningar ledde arbetet vidare mot nya läsningar och nya världar. Utställningen består av textilier, papper, trådar och tyger infärgade av olika växter; text, skulptur, video och teckning; systemkort i rya; fladdrande siden; indigo som en färg som går igen i flera verk. I Gå din väg finns schematiska kartor över öar, vandringar och över vänskaper som försvunnit.

Poeten Jörgen Gassilewski har skrivit en text till Gå din väg. Här får utställningen en möjlighet att återigen bli en läsning.

”Ulla West visar, kastar fram, vid dörren, tröskeln, skriver av, kopierar. Upprepar en handling. Knyter an. Förstår. Med handen. Händerna. Ställer sig utanför. Ensam. Dessa rum. Modell. Mindmap. Flödesschema (valnöt, kol). Plan. Ritning. Koppling. Klipp. Texter. Knutar. Växter. Färg.”

Utställningen pågår 8-31 oktober.
Jörgen Gassilewskis text kan läsas här.


Ulla West Är född 1954 i Trollhättan, utbildad på Göteborgs universitet och på Konstfack och Konsthögskolan i Stockholm, verksam i Stockholm.
Efter första separatutställningen på Centralbadet i Stockholm 1986 har en mängd utställningar följt i Stockholm, runt i landet och i världen, bland annat i Tokyo, Trondheim, Moskva, Peking, San Francisco. Hon har arbetat med ett flertal offentliga uppdrag. 2019 invigdes en skulptur i Zachrisbergsparken i Stockholm, bokstavsklotet ODE 707. Sedan 2010 driver hon det mobila art book biblioteket MABL med presentationer av artist books, filmvisningar och diskussioner.
Hennes arbeten är associativa och undersökande. Hon rör sig mellan olika material och uttryck.

Med stöd från Konstnärsnämnden, Kulturbryggan, Kulturrådet och Stockholms stad.

Vi är glada att kunna meddela att vi förlänger Ulla Wests utställning ”Gå din väg” till 14 november. Vi har slottar tors-fre 12-17, lör 12-16 och tar in max 3 personer varje halvtimme. För att boka en slott maila  Alida Ivanov. 

14 november kommer Jörgen Gassilewski läsa upp sin text till utställningen klockan 15:00. Detta kommer livesändas på vår instagram skf_konstnarshuset! Håll utkik!

Stora & Lilla Galleriet

8 okt – 14 nov 2020

Öppet

by appointment, se ovan

Pressbilder

 

Recensioner

Thomas Olsson på konsten.net 
Lars-Erik Hjertström Lappalainen på Kunstkritikk