Peter Hagdahl, Interferenser

Peter Hagdahl, Interferenser2018-02-19T08:40:49+00:00

Projektbeskrivning

Peter Hagdahl, Interferenser

Peter Hagdahl på Konstnärshuset 2018
Peter Hagdahl på Konstnärshuset 2018

Peter Hagdahl visar sin utställning på lördag 17 februari kl 14

Recension i Dagens Nyheter HÄR

SKF/Konstnärshuset har glädjen att inviga vårens utställningsprogram med Interferenser, en nyproducerad utställning av Peter Hagdahl.

Interferenser utgörs av två mentala kartbilder, två parallella målningar med projektioner. Dessa formar ett slags monumentala flödesscheman över de inre & yttre rörelser och kommentarer som kan uppstå när mediaflödet möter individens egna associationer och referenser. Installationen gestaltar också de motsägelsefulla tolkningar som kan uppstå i mötet mellan det offentliga och det privata.

Hagdahls konst utgörs ofta av interdisciplinära och poetiska gestaltningar i ett spänningsfält mellan motsättningar, händelser och omständigheter – där dels platsens egenart, dels den aktuella situationen är viktiga komponenter och utgångspunkter.

Ett genomgående tema i Hagdahls konstnärskap har varit att försöka gestalta det instabila och flyktiga, där varje beskrivning eller konstruktion är direkt avhängig skeenden och reflektioner såväl utanför som innanför betraktaren själv.

Hagdahl har bland annat arbetat som professor på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Sedan 2014 är han curator för Statens Konstråd där han arbetar med byggnadsanknutna gestaltningar i olika situationer och format i det offentliga rummet.

Hagdahls konstnärliga praktik spänner mellan forskningsprojekt och utställningar i olika format och sammanhang både i Sverige och utomlands, t.ex. Moderna Museet i Stockholm, ICC Tokyo, Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, Frankrike, Kiasma Helsingfors Finland, Centro Cultural del Conde Duque, Madrid m.fl.

Celia Prado, curator, konstnärlig ledare för SKF/Konstnärshuset

Stora Galleriet

25 jan – 18 feb 2018

Öppet
ons–tors 12-17
fre–sön 12–16