Anna-Karin Rasmusson

Anna-Karin Rasmusson2019-10-21T09:35:46+00:00

Projektbeskrivning

Anna-Karin Rasmusson, Jag letar i ditt kök

Jag-letar-i-ditt-kok-still
anna-karin Rasmusson

Anna-Karin Rasmusson, Jag letar i ditt kök

Om misslyckandet. Kanske som strategi.
Om känslan att söka men inte finna, och inte ens veta vad du letar efter.
Köket som hjärtat.

 

Anna-Karin Rasmusson har en MFA från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm (2016). Hon arbetar huvudsakligen med videoinstallationer där hon agerar själv i uppbyggda scenografier. Hennes arbeten belyser komplexa känslor av otillräcklighet, desorientering, empati och ömhet. Eller vad det är att vara människa.

Anna-Karin Rasmusson är född 1983 och är verksam i Stockholm. Hon medverkade i Modernautställningen 2018 och förra året ställde hon också ut på Den Frie i Köpenhamn, Strandverket i Marstrand, Växjö konsthall, Konstepidemin i Göteborg, Kunsthal Charlottenborg i Köpenhamn och flertalet galleriutställningar. Hennes videoinstallation Mater Nostra är nu del av Moderna Museets och Göteborgs konstmuseums samlingar. Bland stipendier och utmärkelser kan nämnas IASPIS ateljéstipendium i Stockholm (2018), Bernadottestipendiet (2016) och i år Stockholm Stads kulturstipendium (2019). Hon representeras av Cecilia Hillström Gallery i Stockholm och har sin första solopresentation på galleriet i början av 2020.

 

recension i omkonst

Vernissage 26 sept kl 17-20

Lilla Galleriet

ÖPPET:

26 sept – 6 okt 2019

ons–tors 12-17
fre–sön 12-16

Konstnärssamtal

På lördagen 28/9 kl.13 har vi ett öppet samtal i utställningarna på Konstnärshuset mellan konstnärerna Petra Hultman, Anna-Karin Rasmusson och Linnea Rygaard. Det kan bli kul och givande. Varmt välkomna!

Fristående utställningar i Huset 
c/o Konstnärshuset

Utställningen arrangeras med stöd av Sveriges Konstföreningar