Projektbeskrivning

Cia Kanthi, ’Untitled (2018), silvergelantin print, 50×40 cm
Stillbild från Nils Agdlers, Den nya mannen/Rebirth, (3 min loop, 2018).
Timo Menke, I Only Do Selected Shows! (ur serien Uni©orns) 2016-, akvarell, 29,7 x 42 cm 
 

I höst inviger SKF/Konstnärshuset det nya konstrummet Eldhunden i Stora Mossen med grupputställningen ’Analogue Funny Weather’ som har inspirerats bland annat av Olivia Laings nyligen utgivna bok ’Funny Weather: Art in Time of Emergency’.

Jag är singel och har inga barn. Jag slås ändå ofta av känslan att jag inte är tillräcklig. Jag upplever att jag borde göra och vara så mycket på samma gång men att jag inte hinner. Jag vill bestämt också vara med och göra motstånd mot de mörka krafter som har gjort intåg i samhället och vill räcka ut en hand för att tillsammans med andra bearbeta de kollektiva trauman som har drabbat ”oss”. Jag blir stressad av att jag ständigt känner tvånget att omedelbart reagera – och därutöver även på ”rätt sätt” – utan att först få reflektera kring hur jag faktiskt känner inför något som kan te sig laddat eller på något vis är omvälvande. Jag kan inte skaka loss känslan att jag redan ger mer av mig till andra än till mig själv. Jag tror verkligen att jag behöver hitta ett tidsutrymme bara för mig, nedkopplad från internet och bortkopplad från allt informationsbrus, där vägvisning och insikter kan få växa fram. Så att jag kan få stärka mig, för att kunna vara stark för andra. ”Analogue Funny Weather” är en grupputställning som har växt fram som en följd av tankar som dessa efter att ha läst Olivia Laings ”Funny Weather: Art In An Emergency” under den gångna våren.

skriver Ashik Zaman.

 

OBS!

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

På grund av Covid-19 släpper vi inte in för många besökare samtidigt. Det kan därför bli aktuellt att vänta utanför en stund. Tack för att du visar hänsyn genom att hålla avstånd till dina medmänniskor.

 

 

Analogue Funny Weather
Eldhunden (Satellit)

Öppnar torsdag 15 okt kl 16-20

Öppet: 15 okt – 7 nov
fre – lör 12-17

Adress:

Stora Mossens Backe 14 i Bromma.
T-bana Stora Mossen KARTA

Medverkande konstnärer:

Kasra Alikhani
Cia Kanthi
Zahra Zavareh
Sahar Tavasolian
Ami Bergman
Anna Ridderstad
Bianca Maria Barmen
Erik Vallbo
Jakob Westberg
Nils Agdler
Timo Menke
Ulrika Gunnarsdotter

Curerad av: 

Ashik Zaman & 
Hedwig Edsforth

Tack till

Filmform

Om loggan

Formgiven av Kasper Bengtsson, utbildad i grafisk design och kommunikation vid Linköpings universitet samt Motion Creative på Hyper Island i Stockholm.