Introduktion
Namn

Annika Lindfors

Inriktning

Teckning och måleri

Ort

Mölnbo

Om verken
Arbetsmetod

Min utgångspunkt är landskapet runtomkring mig, hur det på olika sätt meddelar sig med mig som invånare på denna plats. Träden med sina grenverk, grönskan med sina blad och gräs som bildar mönster. Åkrarna med sina hus och horisonten där jord och himmel ibland byter plats och berättar om något bara anat.

Jag arbetar för närvarande mest med blyerts och färgpenna kombinerat med akvarell.

 

 

Verksamhetsfält

teckning

Senaste utställningar: Namn på galleri/konsthall/annan lokal, ort och år

Sörmlandssalongen, Sörmlands Museum, Nyköping nov 2020- jan -21, Skaraborgssalongen, Skövde Konstmuseum 16 april -12 sep 2020. Konstfrämjandet Sörmland "TRE" 17 aug- 12sep 2019, Sörmlandssalongen Eskilstuna Konstmuseum 2019, Karlskoga Konsthall 2019,Galleri Aniara, Sollentuna Centrum, 2018, Liljevalchs Vårsalong 2017, Showroom Special, Konstnärshuset Stockholm 2017, Dalslands Konstmuseum "Svartvitt helt enkelt" 2016

Kommande utställningar

SKF:s medlemsutställning, Eldhunden, Stora Mossens backe 14, Stockholm. T- Stora Mossen 10 april – 15 maj 2021

Om konstnären
Presentation

Jag arbetar för närvarande mest med teckning. Det började med grenverk, och fortsätter med blad,  gräs, landskap, allt det som finns  runtomkring. Det som landskapet innehåller, det synliga och osynliga.

Bilderna ändrar sig kontinuerligt, från enbart blyerts till inslag av akvarell eller färgpenna.

Jag utgår från minnen av det jag sett i landskapet kombinerat med fotografier eller idéer som uppstår i ögonblicket.

I måleriet finns hus och andra tecken och symboler tillsammans med träden och landskapet. Jag är intresserad av det gåtfulla, det som innesluts i landskapet alldeles utanför det synligas gräns.

Ytterligare bilder finns på: http://www.annikalindfors.se

Annan konstnärlig utbildning

KV Uppsala 1984-86, Grafikskolan i Stockholm 1990-91 (1 år av 3), Konstfack ,Screentryck för yrkesverksamma konstnärer 2000