Bokrelease, Gunilla Luiga

Bokrelease: Ljus och skuggor – i en förunderlig värld av Gunilla Luiga

Torsdag 30 november kl. 16-20
Välkommen!

Boken handlar om min konst och tankar kring den, bild och text.

Jag vet aldrig riktigt  vad det ska bli när jag börjar med ett verk. Det är en känsla som vill ut, tankar som vill ta form. Det är ett äventyr varje gång. Att skapa bilder är ett sätt att leva. Det är stommen i min tillvaro. Redan när jag var liten kändes det så.

Boken inleds med en dialog mellan Ulla Danielsson, radioproducent, författare, och mig. Texterna till bilderna är mina egna.
Foto, Lars Grönvall och grafisk design Tinka Luiga


Skymningen i landskapet ligger som en slöja, trolsk och undrande.Ett sprakande ljud, ett bländande sken och ett prasslande. Kontrasten blir märkligt stor mellan det nära och det långt, långt borta. Ändå är allting sammanflätat – jorden, vattnet och molnen