Projektbeskrivning

NY KONSTNÄRLIG LEDARE OCH CURATOR

Svenska Konstnärernas Förening | Konstnärshuset
 
Mitt i dessa svåra tider gläds vi åt att kunna välkomna den nya konstnärliga ledaren Alida Ivanov samt Ashik Zaman som curator. Uppdragen börjar i augusti i år.
 
Alida Ivanov har verkat inom samtidskonst i 15 år och är curator, producent, skribent och kommunikatör. Hon har en masterexamen från Curatorprogrammet vid Stockholms universitet och har tidigare arbetat bland annat som som producent på Spritmuseum, gallery manager på Elastic Gallery, intendent på Göteborgs konsthall och nu senast projektledare inom PR och kommunikation på Bohm Bohm Room. Hon driver även det ambulerande galleriet NSFW/SVILOVA tillsammans med Oscar Ramos.
 
Ashik Zaman är grundare av och chefredaktör för nätpublikationen tillika den mobila konstnärliga plattformen C-print. Han har tidigare arbetat kreativt inom den nordiska konstmässan Market Art Fair och har som frilansande curator gjort utställningar bland annat på Erik Nordenhake Gallery, Wetterling Gallery och Zeller van Almsick i Wien. Han är därutöver för närvarande korrespondent för den österrikiska konstpublikationen Collectors Agenda.
 
Med en önskan om att alla mår väl under omständigheterna.
 
För styrelsen SKF
Martin Ålund
Ordförande SKF