Introduktion
Namn

Sumiko Kiyohara

Inriktning

Måleri, installation

Ort

Stockholm, Enskede

Om konstnären
Presentation

Jag är akvarellkonstnär som har verkat drygt 40 år och har ett 100-tals utställningar bakom mig. Jag använder främst akvarellfärg och papper som skapandematerial, men jag gör oftast collage och akvarelltryck så att mina symboliska bilder får det största uttryck för de berättelser som jag önskar att ta form. Hjälpt av olika akvarelltekniker kan jag också åstadkomma nyanserade atmosfäriska målningar.

Trots olika teknik är mitt budskap detsamma som för 40 år sedan. Jag vill först och främst berätta att min uppväxtmiljö gjorde mig en sökande person bland i naturen. 

Mitt tema i konsten har varit ofta “Skogen och träd”. Jag växt upp i ett bondsamhälle nära höga berg. Jag lekte ensam vid risfälten eller vid skogsgläntor. Jag gick in i skogen men inte för långt bort från familjen.

 

Det var därför hittar man sällan människor i min konst, men känslan att de är närvarande för jag vill ha tryggheten i ensamhet.

Annan konstnärlig utbildning

Allt möjliga utbildning. Sociologi i Japan. Baskonstutbildningar både i Japan och Sverige. Bildlärarutbilding på Stockholms universitet.