Introduktion
Namn

Daga Wennerström

Inriktning

Måleri

Ort

Stockholm

Om verken
Arbetsmetod

Självporträtt eller temat “Levande”

Jag bygger ihop  saker till en figur att måla av. Färgtolkningen av den rumsliga scenen ger liv till de schimära figurerna. Jag är faschinerad av att någonting har kropp.

Mitt andra ämne Akvarell Outdoor kan ses på min hemsida daga.se

Verksamhetsfält

måleri

Senaste utställningar: Namn på galleri/konsthall/annan lokal, ort och år

2020 Stockholm Nordens ljus Aktersalongen "Stockholm och Las Palmas" 2019 Farsta galleri "Måleri och Assemblage"

Om konstnären
Presentation

De senaste åren 2001-2018 har jag vistats mycket i Södra Lappland Vilhelmina Kommun, närmare bestämt Kultsjödalen där mina vildmarksmålningar är gjorda. Vi har nu sålt vårt hus där och Stockholmaren inom mig tar över och jag är ej helt säker på vad det kommer att innebära. Södra Lappland och Västerbottens inland kommer att ha en del av mitt hjärta, alltid. Det blir andra resor och målningar och denna nordliga del av klotet är ju fortfarande möjlig att besöka.

Att skildra rum och ting i färg är något som ackompanjerat mitt liv sedan 70-talet och måleriet har varit som att ha en trogen vän. Mitt måleri kännetecknas av en stark volym och en kännbar rymd. Oavsett motiv finns en rytm i bilderna och färgen ser ut att röra sig.

Även blyertsteckningarna jag gör inför uppbyggda modeller har ett måleriskt angreppssätt. Det dröjer innan kroppen i motivet fixerats för att bilda något vettigt eller vanvettigt uttryck på underlagets yta.

Födelseår

1955

Konstnärlig högskola

Kungliga Konsthögskolan 1980-1985

Annan konstnärlig utbildning

Gundskolan för konstnärlig utbildning 1975-1976, Konstfack 1976-1978, Gerlesborgsskolan 1978-1980