Introduktion
Namn

Annika Lindfors

Inriktning

Teckning och måleri

Ort

Mölnbo

Om verken
Arbetsmetod

Arbetar för närvarande mest med teckning. Mest blyerts och ibland kombinerat med färgpenna.

Jag använder foton från landskapet som underlag, tar ögonblicksbilder av det jag passerar då jag går  förbi.

Verksamhetsfält

teckning

Senaste utställningar: Namn på galleri/konsthall/annan lokal, ort och år

Skaraborgssalongen, Skövde Konstmuseum 16 april -12 sep 2020. Konstfrämjandet Sörmland "TRE" 17 aug- 12sep 2019, Sörmlandssalongen Eskilstuna Konstmuseum 2019, Karlskoga Konsthall 2019,Galleri Aniara, Sollentuna Centrum, 2018, Liljevalchs Vårsalong 2017, Showroom Special, Konstnärshuset Stockholm 2017, Dalslands Konstmuseum "Svartvitt helt enkelt" 2016

Kommande utställningar

Gallery Dana L Wiley, Dayton Ohio USA "Into The Woods" 2 okt-20 dec 2020 med Barbara Martin

Om konstnären
Presentation

Jag arbetar för närvarande mest med teckning. Det började med grenverk, och fortsätter med blad,  gräs, landskap, allt det som finns  runtomkring. Det som landskapet innehåller, det synliga och osynliga.

Bilderna är föreställande, jag går nära inpå, detaljerna och mönstren visar något om helheten, hur allt är uppbyggt enligt underliggande strukturer.  I andra bilder leker jag mer med begreppet “Naturens matematik” där dessa strukturer och abstrakta underliggande former träder fram mer tydligt.

I måleriet finns hus och andra tecken och symboler tillsammans med träden och landskapet. Jag är intresserad av det gåtfulla, det som innesluts i landskapet alldeles utanför det synligas gräns.

Ytterligare bilder finns på: http://www.annikalindfors.se

Annan konstnärlig utbildning

KV Uppsala, Grafikskolan i Stockholm